26 Ağustos 2016 Cuma

Kredi Notu Yükseltme

Vatandaşlarımızın geçmiş bankacılık bilgileri ve anlık olarak ürün taleplerine anında karşılık verilebilmesi noktasında bankalar kredi notuna bakmaktadır. Kredi notu yüksek olan kişilere bankalar anında olumlu yanıt verip, talep ettikleri ürünleri kabul etmektedir. Banka müşterisinin kredi notu düşük olduğu zaman ise, bankalar mümkün olduğunca olumsuz yanıt vermekte ve herhangi bir talebi kabul etmemektedirler. Bu durumda banka müşterileri kredi notu yükseltmenin yollarına bakmaları gerekmektedir. Kredi notunun yükseltilmesi noktasında banka müşterilerinin dikkat etmesi gerektiği en önemli hususlar kredi notunun hesaplanmasında kullanılan kriterleri baz almaları gerekmektedir. Aksi halde not değişiminde herhangi bir yanıt alamazlar.

Bir banka müşterisi kredi notu yükseltme işleminde dikkat etmesi gereken en önemli husus ise, mevcut olan kredi veya kredi kartı borçlarını düzenli bir şekilde ödemeye devam etmesidir. Kredi notunun yükseltilmesinde son derece önemli bir husustur. Kredi ve kredi kartlarının borçları düzenli bir şekilde ödenirken, vatandaşlar herhangi bir şekilde yeniden kart talebinde veya ihtiyaç gereği olarak kredi talep etmemelidir. Aksi halde bu talepler karşısında risk durumunun ortaya çıktığını ve kredi notunun olumsuz etkilenmesine sebep olabilirler. Kredi notu yükseltme işleminde faydalanılabilecek bir diğer yöntem ise, hesap bakiyelerinin ve borç durumunun sürekli olarak kontrol edilmesidir. Aksi halde mevcut borçlara karşılık olarak kredi notu düşürülmekte ve bankacılık sicili olumsuz etkilenmektedir. Tüm bu hususlar banka müşterilerinin dikkatinde olduğu zaman kredi notunun yükselmesi içten bile değildir.

1 yorum:

  1. ÖN ÖDEMESİZ SİCİLİNİZ BOZUK OLSA DAHİL MAASINIZ İŞBANK - GARANTİ - AKBANK - TEB - YAPİKREDİ İNTERNET BANKACİLİGİNİZ VARSA MİNİMUM 15.000 MAXİMUM 300.000TL 48 AY VADELİ İHTİYAC KREDİNİZ 30 DAKİKA İCİNDE KULLANDIRIYORUZ DETAYLAR İCİN HEMEN WHATSAPPTAN YAZIN : 0539 683 79 25 WHATSAPP : 0539 683 79 25...

    YanıtlaSil